tirsdag 24. februar 2009

mono`s miniscarf

Miniskjerf med flette

Jeg ble inspirert av denne oppskriften på halsstykke fra garnstudios nettside til å lage et miniskjerf med flette.

Jeg har brukt samme type flettemønster som i oppskriften, men har brukt færre masker på denne. Her følger oppskrift på denne varianten: Miniskjerf i tynn alpakka med flette

Materialer:

Tynn alpakka på strømpepinne nr. 4-4,5.

Jeg bruker en maskeholder/kort pinne til fletten.

Mål:

Bredde – ca. 11 cm.Lengde – ca. 60-65 cm.

Legg opp 17 masker på pinne nr. 4.

Pinne 1:

Strikk de 4 kantmaskene i perlestrikk ved å starte med rett, så vrang, så rett og så vrang – slik at maskene på hver side av fletten strikkes vrang på alle pinner. Deretter begynner fletten – strikk 4 masker rett, 1 vrang og 4 masker rett. De resterende 4 maskene på pinnen strikkes i motsatt rekkefølge som de første – 1 vrang, en rett, 1 vrang og avslutt med rett.

Alle vrangpinner:

Strikk alle vrangpinner ved å fortsette med perlestrikk på kantmaskene og strikk fletten slik - 4 vrang, 1 rett og 4 vrang. Husk at alle maskene nærmest fletten på begge sider skal strikkes vrang.

Hver 8. pinne strikkes fletten slik:

Ta de 2 første maskene i fletten på en pinne/maskeholder bak arbeidet. Strikk deretter de 2 neste maskene rett. Deretter strikkes de 2 maskene på maskeholderen rett. Strikk midtmasken vrang. Ta maske nr. 6 og 7 fra fletten på en maskeholder foran arbeidet. Strikk deretter maske nr. 8 og 9 rett, før maskene på maskeholderen strikkes rett. Dette gjentas altså hver 8. pinne.

Pinne 2, 4, 6, og 8 (og eventuelt 10 osv. om du vil ha det litt bredere):

Innenfor 1. kantmaske plukkes det opp en ny maske fra rettsiden som strikkes enten vridd rett eller vrang alt ettersom hvordan det passer inn i perlestrikken på de øvrige kantmaskene.

Ved å strikke perlestrikk i stedenfor vrangmasker på hver side av fletten unngår man at kantmaskene bøyer seg opp mot fletten. =)

Miniskjerf med fletteDenne er strikket med vrangmasker på hver side av fletten - innenfor 3 kantmasker som alltid strikkes rett. Denne måtte presses for å bli pen, siden vrangmaskene vippet seg opp mot fletten. Ytterst er det strikket på en liten vrangbord med hullbord ytterst. Blått miniskjerf med flette

Enda et eksempel - litt lenger og i litt tykkere alpakkaull samt med 6 vrangmasker på hver side av fletten og 3 kantmasker som alltid strikkes rett eller vridd rett. Denne måtte også presses.

Miniskjerf med flette i tykkere alpakka

4 kommentarer:

Monika sa...

Så fine miniskjerf. Syns det blå var alderles nydelig

EllenSand sa...

Så flotte skjerf. Det ble helt knall med den hjertenåla til :)

Tina sa...

Hei! Hyggelig å se at du har vært inne på bloggen min!
Dette var kjempefine skjerf som jeg tror jeg må prøve meg på til vinteren.Skriver det på lista...

ASSA sa...

Så vakkert dette skjerfet ble!
Har lyst til å prøve å lage dette ;)